Комисията за финансов надзор (КФН) направи нова крачка в своето

...
Комисията за финансов надзор (КФН) направи нова крачка в своето
Коментари Харесай

Комисията за финансов надзор с приложение FSC Mobile за достъп до информация

Комисията за финансов контрол (КФН) направи нова крачка в своето цифрово развиване, представяйки на потребителите и на поднадзорните лица лично мобилно приложение за най-популярните операционни системи Android и iOS.

FSC Mobile е изцяло безвъзмездна апликация, която ще даде в допълнение улеснение в достъпа до информация, която КФН разгласява на вниманието на потребителите и на участниците в небанковия финансов бранш – осигурителен, застрахователен и капиталов.

„ За да бъдем в крайник с новата цифрова среда и упования както на участниците, по този начин и на крайните консуматори, ние надграждаме метода си на връзка и инструментите, целящи повишението на финансовата просветеност на потребителите на финансови услуги. С представянето на мобилната апликация, КФН потвърждава адаптивността си към  провокациите на динамично изменящата се цифрова среда, като употребява нови похвати и настоящи канали за връзка “, отбелязва Бойко Атанасов, ръководител на комисията.

FSC Mobile е с нововъведения, разпознати при предварителните разработки на плана, с цел да може КФН оптимално да покрие упованията на потребителите. Подаване на доклади от поднадзорните на КФН лица, периоди за заплащане на такси към Комисията, следене пътя на жалбата от момента на нейното подаване досега на изпращането ѝ до заинтригуваното лице, както и подаване на апликационна форма в новаторския център на  за разискване на финтех план, са част от вариантите на приложението, където всеки заинтригуван може да наблюдава и най-актуалните вести от активността на регулатора.

Чрез мобилното приложение ще може да бъде направена информация кои са вписаните в регистрите на КФН застрахователи и застрахователни брокери, като потребителите ще намерят и препоръки за другите типове застраховки – „ Гражданска отговорност “ на автомобилистите,  „ Каско “, застраховка „ Живот “ и др.

Приложението отразява една от стратегическите цели на регулатора, а точно консолидиране на новите технологии и на дигитализацията в небанковия финансов бранш. Структурирано е по този начин, че оптимално да улесни поднадзорните лица и потребителите на небанкови финансови услуги и артикули. В тяхна помощ е и новият уебсайт на КФН, с нова визия и усъвършенствани функционалности, идващ новаторски линии и настоящите уеб трендове. В развой е и построяването на Единна осведомителна система (EИС), която ще разреши обществен цифровизиран достъп през портала на КФН до цялата изискуема по нормативната уредба информация, обвързвана с регистри, решения, регулаторни ограничения и нормативни промени, касаещи осъществяваните от комисията действия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР