Комисията за финансов надзор издаде разрешение за организиране на Национален

...
Комисията за финансов надзор издаде разрешение за организиране на Национален
Коментари Харесай

Стартира първият у нас борсов фонд за инвестиране в злато

Комисията за финансов контрол издаде позволение за образуване на Национален борсово търгуван фонд от отворен вид за вложение в злато -Expat Gold. Фондът се ръководи от Експат Асет Мениджмънт и ще бъде първият у нас, който дава опция на самостоятелни вложители да имат ликвидна експозиция към благородния метал злато. Очаква се фондът да бъде листван за търговия на Българска фондова борса при започване на 2021 година

НБТФ Expat Gold ще следва пасивно цената на златото, като ще се стреми да реализира допустимо най-близко доходността на LME PM Price Reference – Gold, обявявана от бенчмарк админа си London Metal Exchange. 

Сред главните х арактеристики на фонда са:
От отворен вид, осигуряващ ежедневна ликвидност. За самостоятелни вложители фондът ще се търгува на Българска фондова борса. Достъп до примитивен пазар имат институционални вложители, където поръчки за покупка и назад изкупуване на дялове ще се одобряват всеки работен ден. Без налог върху финансовите облаги.  Съгласно българското законодателство облагата от принадлежности, търгувани на контролиран пазар, е освободена от данък за български физически и юридически лица.Не разпределя дивиденти. Печалбата ще се реинвестира, като това ще усилва чистата стойност на активите в интерес на вложителите.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР