Комисията за енергийно и водно регулиране започва извънредна проверка на

...
Комисията за енергийно и водно регулиране започва извънредна проверка на
Коментари Харесай

КЕВР проверява сметките за парно в София

Комисията за енергийно и водно контролиране стартира изключителна инспекция на високите сметки за парно през ноември в София, оповестиха от енергийния регулатор. По-рано през днешния ден омбудсманът Диана Ковачева.
Председателят на комисията Иван Иванов е издал заповед работна група да ревизира ценообразуването на столичната топлофикация за този интервал. Ако бъдат установени нарушавания от страна на топлофикационното сдружение, комисията ще предприеме плануваните в закона ограничения. След привършване на инспекцията резултатите ще бъдат оповестени обществено, заяви.
 Сметките за ноември ще са по-високи, предизвестява Топлофикация София Сметките за ноември ще са по-високи, предизвестява " Топлофикация София "
Сметките за парно за ноември са подготвени и ще са по-високи от тези за същия месец предходната година. За това предизвестяват от " Топлофикаци...
По-рано комисията разгласи, че е неотложно всички топлофикации да осведомят клиентите си за размера на създадената и подадена към клиентите топлинна сила. Регулаторът желае сдруженията да дават къс и явен разбор за нараснало или понижено ползване в съпоставяне със същия месец на предходния регистриран интервал. Такъв метод ще даде опция на огромната част от потребителите, които са избрали месечните им начисления за топлинна сила да се изготвят на база планирани данни, да управляват потреблението си и да възнамеряват разноските си.
Председателят на КЕВР Иванов упорства още клиентите на парното да бъдат осведомени и за съществуващите благоприятни условия за облекчение заплащането на употребената от тях топлинна сила. Комисията смята за неотложно сдруженията да вземат ограничения, с които да избегнат основаване на публично напрежение.
“Топлофикация София ” изясни в сряда, че през този ноември е употребена с 29% повече топлинна сила от същия месец на 2019 година и е било с 4,4 градуса по-студено, напомня. Освен това парното било пуснато 5 дни по-рано. Сметките се вдигали и поради онлайн образованието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР