Комисията за енергийно и водно регулиране ще обсъди на открито

...
Комисията за енергийно и водно регулиране ще обсъди на открито
Коментари Харесай

Регулаторът ще обсъжда промяна в Общите условия за ползване на електропреносната мрежа от крайни клиенти


Комисията за енергийно и водно контролиране ще разиска навън съвещание във вторник отчет на работната група по отношение на заявката на Електроенергийния систематичен оператор за одобрение на Общите условия за прилагане на елктропреносната мрежа от крайни клиенти.
Повечето от текстовете са свързани с прецизиране на избрания и понятия – примерно подмяна на „ транспорт “ с „ превозване “ и прочие с претекст – привеждането им в сходство със Закона за енергетиката.. Редакцията се постанова за прецизиране на текстове и отбягване следващи промени на към този момент признатите общи условия, излиза наяве от предлагането на ЕСО. Общо предлаганите ремонти са 52, излиза наяве от импортираното предложение и от отчета на работната група. В частност прецизирането е значимо освен от юридическа позиция, само че и от позиция на " приключването " на ток по мрежата, възобновяване на електроахранването при разнообразни случаи на спиране, снабдяването и прочие

Предлага се да вземем за пример определението „ Пренос на електрическа сила е преместването на електрическа сила през преносната мрежа “ да бъде редактирано и надлежно да се приема като „ Пренос на електрическа сила е превозване на електрическата сила през преносната мрежа “.

Промени се оферират при метода на отнасяне на понятията: „ пренесена електрическа сила “ и в частност касаят дали във връзка с тях ще се ползва Закона за Енергетиката, или Правилата за търговия. Предлага се прецизиране на текста „ категория на осигуреност на електрозахранването “, а също и във връзка с „ граница на благосъстоятелност “, който припомняме разсънва много разногласия сред преносния оператор и електроразпределителните предприятия. По отношение на определението за „ краен клиент “ се предлага отпадане на „ юридическо лице “ и оставане единствено на „ лице “, като създателите на смяната се базират на спомагателните разпореждания от енергийния закон, където е записано, че „ краен клиент “ е клиент, който купува електрическа сила или природен газ за лично прилагане.

По отношение на Средствата за комерсиално премерване, ЕСО предлага актуалният текст: „ Средства за комерсиално измерване” значи електромери и измервателни трансформатори, вписани в регистъра на утвърдените в страната средства за премерване, издаван от Българския институт по метрология, и подлежащи на метрологичен надзор по реда на Закона за измерванията. “.

Същият следва да придобие следната редакция: „ Средства за комерсиално премерване “ са механически средства за премерване, които имат метрологични характерности и са предопределени да се употребяват за премерване независимо или обвързвано с едно или повече механически средства и които се употребяват при продажба на електрическа сила. “, прецизира в отчетът си работната група към КЕВР.

По отношение на спирането да вземем за пример, ЕСО ЕАД предлага член 6, т. 3 със следния текст: „ Да прекъсне или ограничи с 3-дневно документално предупреждение преноса на електрическа сила през електропреносната мрежа до КЛИЕНТА, с изключение на в плануваните в настоящата нормативна уредба и в следните случаи: “.

Текстът следва да придобие редакцията: „ Временно да прекъсне или ограничи с 3-дневно документално предупреждение преноса и/или снабдяването с електрическа сила на КЛИЕНТА, с изключение на в плануваните в настоящата нормативна уредба и в следните случаи ", се споделя в текста, като се конкретизират и опциите.

Уточняват се периодите за възобновяване на спирането на електрозахранването, методите на разплащане, разисква се тематиката за реактивната сила. Според предлагането, общите условия влизат в действие 30 дни след първото им издание, без да е належащо категорично документално приемане от крайните клиенти.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР