Комисията за енергийно и водно регулиране публикува на своята интернет

...
Комисията за енергийно и водно регулиране публикува на своята интернет
Коментари Харесай

КЕВР публикува списък на лицензирани търговци на електрическа енергия

Комисията за енергийно и водно контролиране разгласява на своята интернет страница Списък на снабдители на електрическа сила, които имат издадени от КЕВР лицензии за "търговия с електрическа сила " като координатори на балансиращи групи, в сходство с Правилата за търговия с електрическа сила, оповестиха от регулатора.

Целта на предоставените данни е да бъдат облекчени небитовите консуматори, присъединени към електроразпределителната мрежа на ниско напрежение, които сега се доставят с електрическа енергия от контролирания пазар.

"Булгаргаз " внесе в КЕВР обновено заявление за одобряване цена на природния газ за август

В сходство с промените на Закона за енергетиката от 26 юни 2020 година, от 1 октомври 2020 година те би трябвало да излязат на свободния пазар, като изберат снабдител на електрическа сила, напомнят от КЕВР.

Публикуваният лист на лицензираните търговци на електрическа сила включва информация за наименованието на юридическото лице, данни за контакт с него /телефон за връзка, уеб уебсайт, електронна поща/, както и пояснителни мнения във връзка със запитвания за предложения.

В избрания от Закона за енергетиката период - 30 септември 2020 година всеки небитов клиент следва да избере снабдител, с който да подписа контракт за доставка на електрическа сила, въз основа на предоставени предложения и свободно договаряне или при изискванията и по реда на Закона за публичните поръчки.

При избора на снабдител по свободно контрактувани цени небитовите клиенти би трябвало да имат поради, че определеният от тях снабдител на електрическа сила е належащо да бъде и координатор на балансираща група. В тази връзка те следва да се извърнат към фирмите-търговци на електрическа енергия в оповестения от КЕВР Списък на снабдители, които са координатори на балансиращи групи. В случай, че до 30 септември т.г. небитовите клиенти не са сключили контракт с снабдител на електрическа сила по свободно контрактувани цени, те могат да останат при досегашния си снабдител, като сключат с него стандартизиран контракт, който КЕВР би трябвало да утвърди в период до 31 август 2020 година, показват от регулатора.

Пълна информация за идните стъпки от процеса на либерализация на електроенергийния пазар, както и информация и инструкции за периодите и дейностите, които небитовите консуматори следва да подхващат, е посочена в подробните уточнения, оповестени на интернет страницата на Министерството на енергетиката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР