Комисията за енергийно и водно регулиране прие Решение за даване

...
Комисията за енергийно и водно регулиране прие Решение за даване
Коментари Харесай

КЕВР разреши на Еврохолд да придобие 2/3 от ЧЕЗ

Комисията за енергийно и водно контролиране одобри Решение за предоставяне на позволение на ЧЕЗ а.с. да се разпореди с притежаваните от него 67% от акциите от капитала на " ЧЕЗ Разпределение България “ АД, като ги продаде и трансферира на сдружението от групата " ЕВРОХОЛД БЪЛГАРИЯ “ АД “ - " Ийстърн Юропиън Електрик Къмпъни “ б.в.

Съгласно член 21, алинея 1, т. 23а, изр. 1 от Закона за енергетиката КЕВР позволява покупко-продажби по предписание с дялове и акции, представляващи повече от 20 на 100 от капитала на търговски сдружения, които реализират лицензионна активност по транспорт и систематизиране на електрическа, топлинна сила или природен газ, с оглед гарантиране сигурността на доставките, отбраната на националната сигурност и публичния ред. Комисията се произнася след влизането в действие на всички други нужни позволения и утвърждения, свързани със покупко-продажбите.

В хода на формираното административно произвеждане по подаденото от ЧЕЗ а.с. заявление, Комисията се произнесе въз основа на постъпили мнения от Министерство на вътрешните работи, Държавна организация " Разузнаване “, Държавна организация за национална сигурност, Министерството на енергетиката и Комисията по финансов контрол.

Решението предстои на обжалване пред Административен съд София – град в 14-дневен период.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР