Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) утвърди цена на

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) утвърди цена на
Коментари Харесай

Природният газ поевтинява с 8% през април, реши енергийният регулатор 


Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) утвърди цена на природния газ за април в размер на 98,16 лева за мегаватчас (MWh), без цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност, оповестиха от регулатора. Това значи понижение на цената с 8% спрямо тази през март - 106,74 лева./MWh.

Основната причина трайното намаляване на борсовите показатели на интернационалните газови пазари поради топлото време огромните ресурси от запаси в европейските газови складове, показват от КЕВР.

Енергийният регулатор чака понижаването на цената на газа да спомогне за опазване на цената на топлинната сила след 1 юли.

При определянето на цената на газовото ползване през април е регистрирано цялото контрактувано количество азерски природен газ, доставян по интерконектора “България - Гърция ”. Тези количества покриват 51,9 % от потреблението на страната.

От импортираните от “Булгаргаз ” документи в КЕВР излиза наяве още, че за държавната компания е сключила два контракта за доставка на полутечен природен газ през април.

КЕВР показва, че с контрактуваните количества природен газ за този месец публичният снабдител е покрил уговорките си към крайните доставчици и топлофикационните сдружения, както и количествата по двустранните контракти с индустриални клиенти.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Странните избори в най-бедния </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР