Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще обсъди днес

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще обсъди днес
Коментари Харесай

КЕВР обсъжда поевтиняване на природния газ

Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) ще разиска през днешния ден препоръчаното от " Булгаргаз " поевтиняване със 7,69 % на природния газ за януари, оказва се от програмата на регулатора.

От 10:15 часа в постройката на КЕВР ще се организира намерено съвещание за разискване на отчет по отношение на заявление от публичния снабдител от 12 декември за одобряване на цена за януари, по която да продава природен газ на крайните доставчици и на лица, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила.

В отчета е записано, че " Булгаргаз " предлага за одобряване цена на природния газ за януари от 80,77 лв. за мегаватчас (MWh) - без цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност.

Българска телеграфна агенция напомня, че КЕВР утвърди цена на природния газ за декември от 87,50 лв. за MWh, без цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност.

Окончателното заявление на " Булгаргаз " и последващото решение на КЕВР за цената на природния газ през идващия месец ще станат ясни на 1 януари.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР