Комисията за енергийно и водно регулиране издаде последните разрешителни за

...
Комисията за енергийно и водно регулиране издаде последните разрешителни за
Коментари Харесай

Финално КЕВР даде зелена светлина на газовата връзка с Гърция

Комисията за енергийно и водно контролиране издаде последните разрешителни за стартирането на газовата връзка с Гърция. С тях тя ще може да проработи публично от на следващия ден, а КЕВР завършва работата си по лицензирането на интерконектора. 

Така необходмите регулаторни условия към този момент са изпълнени и се основава правната опция за началото на комерсиалната употреба на газовия интерконектор на 1 октомври.

Първото решение е интерконекторът да влезе в употреба не по-късно от 1 октомври 2022 година Второто решение касае изменение на мрежовия кодекс на газопровода. И двете са взети взаимно с гръцкия регулатор.

Трето решение е зелена светлина за започване реализирането на лицензионната активност по транспорт на природен газ от българо-гръцката компания ICGB.

Решенията са факт ден преди формалното разкриване на газопровода с присъединяване на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР