Комисията ще трябва да докаже изпълнението на заповедите до 9

...
Комисията ще трябва да докаже изпълнението на заповедите до 9
Коментари Харесай

Политика на ЕС. Европейската комисия нареди да приведе използването на Microsoft 365 в съответствие с правилата на ЕС за данни

Комисията ще би трябвало да потвърди осъществяването на заповедите до 9 декември 2024 година

На Европейската комисия е подредено да приведе потреблението на офис стратегиите на Microsoft 365 в сходство с разпоредбите за отбрана на Европейски Съюз, заяви през днешния ден (11 март) Европейският контролен орган по отбрана на данните (ЕНОЗД) след следствие.

>

ЕНОЗД, пазачът по въпросите на отбраната на данните в институциите на Европейски Съюз, съобщи, че комисията е нарушила разпоредбите на Европейски Съюз, в това число тези за трансфер на персонални данни отвън Европейски Съюз или Европейското икономическо пространство (ЕИП). В контракта си с Microsoft Комисията не прецизира в задоволителна степен какви типове персонални данни би трябвало да се събират и за какви цели.

Сега Комисията би трябвало да спре всички потоци от данни, произлизащи от потреблението на Microsoft 365 за Microsoft и на нейните филиали и под-обработващи лица, ситуирани в страни отвън ЕС/ЕИП, които не са обхванати от съглашение за транспорт на данни.

Комисията ще би трябвало...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР