Комисията по вътрешна сигурност към Американския Сенат разследва депутатa от

...
Комисията по вътрешна сигурност към Американския Сенат разследва депутатa от
Коментари Харесай

Лобистът на братя Бобокови в САЩ: Американският Сенат разследва Делян Пеевски

Комисията по вътрешна сигурност към Американския Сенат проверява депутатa от Движение за права и свободи Делян Пеевски за това, че се е опитал да прикрие незаконни заплащания през медиатори, с цел да наеме американски лобисти, които да подобрят репутацията му в Съединени американски щати. Комисията също по този начин проверява лобистка компания за евентуални нарушавания на закона за регистрация на задграничните сътрудници ".
Това изказване е отправено в 13-странично обобщение, което основаната във Вашингтон лобистка компания Alexandria Group International е подала в Държавния департамент от името на Атанас, Пламен и Христина Бобокови. Документът, който е датиран от края на август, съдържа разбор на обстановката в България, следствието против Бобокови и връзките сред Бойко Борисов, Делян Пеевски и основния прокурор Иван Гешев.
В документа се изяснява, че Бобокови имат бизнес ползи в Съединени американски щати и даже доставят акумулаторни акумулатори на НАСА, а също по този начин са в договорни връзки с Chevron. Това е и основанието им да потърсят отбрана в Съединени американски щати.

Маршъл Харис: Пеевски е главният олигарх на Борисов
"За да оцелеят и процъфтяват, корумпираните посткомунистически режими като този на премиера Бойко Борисов би трябвало да управляват освен държавното управление, само че и правосъдната власт, медиите, само че също по този начин и други властови лостове. Заедно с Иван Гешев и Делян Пеевски те образуват незаконен триумвират, който управлява огромна част от българското общество ", разяснява пред "Капитал " Маршъл Харис, който е ръководещ съучастник в Alexandria Group International.
"Като главен олигарх на Борисов Пеевски няма морални или етични терзания и не признава границите на закона. Неговите пипала се простират до всяко кътче на България, само че и освен. Очаквано противозаконната му активност би привлякла вниманието на американските служби за битка с опиатите и тези за финансов надзор. Нормално е и той е да се опита на вятъра да усъвършенства репутацията си в Съединени американски щати, а тя е на мафиотски дон и интернационален нарушител ", съобщи още Харис.
"Капитал " насочи публично питане до представителя на комисията по вътрешна сигурност към Сената на Съединени американски щати Остин Олтенбърг, само че не получи отговор.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР