Комисията по външните работи на Сената в САЩ одобри законопроект,

...
Комисията по външните работи на Сената в САЩ одобри законопроект,
Коментари Харесай

САЩ може и да обяви Русия за държава, спонсорираща тероризма

Комисията по външните работи на Сената в Съединени американски щати утвърди законопроект, който в случай че мине целия процесуален път, ще задължи държавния секретар на Съединени американски щати да реши дали Русия би трябвало да бъде оповестена от Вашингтон за страна, спонсорираща терористични организации, оповестява Агенция " Фокус ", базирайки се на РИА Новости.
Към днешна дата страни, които Съединени американски щати смятат за подкрепящи тероризма, са Иран, Северна Корея, Сирия и Судан. По-рано за Вашингтон такива страни бяха и Куба, Ирак, Либия и Южен Йемен.
Освен това комисията утвърди резолюция, която лишава президентът Доналд Тръмп от правото да стартира процеса на евакуиране на Съединени американски щати от НАТО без утвърждението на Конгреса.
" Днес (11 декември) всички оферти, сложени на гласоподаване, бяха признати, като се изключи едно ", сподели източникът на съветската организация.
Документът за Русия изисква Държавният департамент да даде мнение по този въпрос на съответните комисии на конгреса в границите на 90 дни след влизането му в действие, при положение, че бъде утвърден. В същото време департаментът би трябвало да дефинира дали Русия управлява въоръжени групировки в Донбас и дали те, дружно с въоръжените сили на самопровъзгласилите се Луганска и Донецка национални републики (ЛНР и ДНР), попадат под определението " задгранични терористични организации ".
Миналата седмица заместник-държавният секретар по политическите въпроси Дейвид Хейл съобщи, че самата Русия е жертва на терористични офанзиви.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР