Комисията по външни работи в американския Сенат отложи одобрението на

...
Комисията по външни работи в американския Сенат отложи одобрението на
Коментари Харесай

US комисия спря кандидат-посланика в Румъния заради обвинения в секс тормоз

Комисията по външни работи в американския Сенат отсрочи утвърждението на номинирания за дипломат на Съединени американски щати в Румъния Адриан Зукерман поради обвинявания в секс тормоз, заяви електронното издание „ Романия джърнъл ”, като цитира публични документи. Комисията утвърди 13 от предложенията на Белия дом за посланици на Съединени американски щати и не се произнесе за две – на Зукерман и на Дъг Манчестър, номиниран за американски дипломат на Бахамските острови.

Сенатор Боб Менендес, който е член на Комисията по външни работи, изясни, че гласуването за двамата кандидат-посланици е отсрочено поради подозрения за полов тормоз и основаване на враждебна среда на работното място. „ Удовлетворен съм, че ръководителят на комисията се съгласи да отсрочи вота, до момента в който Белият дом отговори на писмата ми за спомагателна инспекция на номинираните ”, съобщи той. През 2008 година Адриан Зукерман е съден за полов тормоз от секретарката си в правна адвокатска фирма, в която е съучастник, заяви уеб сайтът Rawstory.com.

Номинираните за посланици, които Сенатът утвърждава, минават през двойна инспекция – процедура, която включва обзор на етичното им държание и цялостна инспекция на предишното на претендента. Според юрист, представен от Law Journal, „ обвиняванията в секс тормоз могат да се окажат причина Зукерман да бъде дисквалифициран ”, въпреки че се счита, че нападките против него били неоснователни.

Адриан Зукерман е роден в Румъния, само че емигрира в Съединени американски щати със фамилията си, когато е едвам на 10 години.

 

----------

НАЗНАЧЕНИЕ

От 1 септември Франция ще бъде представлявана в България от Флоранс Робин, която заменя отиващия си дипломат Ерик Льобедел, заяви излизащото в Нанси седмично списание " Ла семен ". Информацията, която още не е публична, изтече от районното издание, което отрази награждаването на Флоранс Робин с Националния медал за заслуги във връзка приключването на нейната работа в областта на образованието като ректор на Академия " Нанси-Мец ". След като е посветила 40 години от живота си на сферата на образованието, Флоранс Робин сменя специалността си и за пръв път се захваща с дипломация.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР