Комисията по външни работи на Конгреса на Перу гласува за

...
Комисията по външни работи на Конгреса на Перу гласува за
Коментари Харесай

Перу обяви мексиканския президент за персона нон грата

Комисията по външни работи на Конгреса на Перу гласоподава за оповестяване на мексиканския президент Андрес Мануел Лопес Обрадор за личност нон грата поради сериозните му изявления против управляващите на южноамериканската република.

" С 11 гласа " За " Комисията по външни работи утвърди резолюция, осъждаща изказванията на мексиканския президент Андрес Лопес Обрадор и обявяваща го за личност нон грата ", се споделя на страницата на Народното събрание в Twitter.

Сега самодейността би трябвало да бъде прегледана от пленарната сесия на Конгреса. Парламентът на Перу към този момент разгласи колумбийския президент Густаво Петро за личност нон грата през февруари.

По-рано Лопес Обрадор назова перуанския президент Дина Болуарте грабител и още веднъж съобщи, че Мексико Сити няма да съобщи председателството на Тихоокеанския съюз на Лима. Според мексиканския водач Болуарте е пристигнала на власт нелегално, откакто някогашният държавен глава Педро Кастийо е бил незаслужено отхвърлен.

На 7 декември предходната година Кастийо разгласи разпускането на Конгреса и налагането на полицейски час. Той направи обръщението преди парламентарното съвещание, на което се разглеждаше въпросът за неговия импийчмънт поради обвинявания в корупция. Депутатите не анулираха гласуването и утвърдиха лишаването на президента от пълномощия, като въоръжените сили и полицията показаха поддръжката си за Конгреса. Кастийо беше арестуван по обвиняване в подстрекаване към протест.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР