Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC)

...
Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC)
Коментари Харесай

SEC отлага решението по революционен Биткойн-Етериум ETF

Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) реши да отсрочи решението си по отношение на двойния спот крипто ETF, показан от бразилската компания Hashdex.

Удължаването на периода визира графика за ETF, който има за цел да комбинира вложения в Биткойн и Етериум .

Борсовият пазар Nasdaq подаде заявление за смяна на разпоредбите в SEC на 17 юни, с цел да записва ETF Hashdex Nasdaq Crypto Index US. Този новаторски ETF възнамерява да разпредели 70.54% в BTC и 29.46% в ETH, като дребна част ще се държи в парични средства за оперативни разноски. За попечители на фонда са посочени Coinbase и BitGo.

Съгласно Закона за продан на скъпи бумаги SEC би трябвало да отговори на сходни заявки в границите на 45 дни, само че при нужда може да удължи този интервал до 90 дни. На 9 август SEC разгласи, че ще се нуждае от повече време, с цел да оцени Hashdex ETF, като реалокира датата за взимане на решение на 30 септември от първичния краен период 16 август.

При друго развиване на събитията Чикагската борса за варианти (CBOE) подаде още веднъж заявката си за варианти за Биткойн ETF, акцентирайки продължаващите полемики със SEC. Преработеното заявление е доста по-подробно, което допуска прогрес в диалозите им. Опции за BTC ETF разрешават на вложителите да хеджират или спекулират с цените на Биткойн ETF в границите на избрана времева рамка.

Тези стъпки акцентират внимателния метод на SEC към одобряването на нови капиталови артикули, свързани с криптовалути, което отразява сложността и регулаторния надзор.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР