Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC)

...
Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC)
Коментари Харесай

SEC започнаха разследване срещу Coinbase

Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) осведоми крипто борсата Coinbase, че против нея се води следствие за евентуални нарушавания на законите за скъпите бумаги, свързани с нейната борса, услугата за залози, Coinbase Earn и Coinbase Wallet.

Компанията удостовери приемането на и съобщи, че ще продължи да дава услугите си както нормално.

Известието не допуска никакво умозаключение или предрешено деяние, а единствено съобщение, че Комисията има желание да предприеме дейности за наложително осъществяване против компанията.

Главният юридически шеф на Coinbase изрази отчаяние, само че показа, че компанията е уверена в законността на своите активи и услуги.

SEC все по-внимателно ревизира залагането (стейкинга) и други артикули, предлагани от крипто фирмите, като конкурентната борса Kraken неотдавна уреди дело и заплати санкция от $30 милиона.

Coinbase съобщи , че нейната активност по залагане не нарушава американското законодателство за скъпи бумаги.


 


Освен това някогашният продуктов управител на Coinbase, Ишан Уахи се призна за отговорен по обвинявания, свързани с измами, което докара до продължаващи цивилен разногласия, свързани с регистрацията на токени.

Акциите на Coinbase спаднаха с над 11% в следборсовата търговия след публикуването на новината.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР