Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг даде

...
Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг даде
Коментари Харесай

Шокираща прогноза за хонконгските Биткойн ETF

Комисията по скъпи бумаги и фючърси (SFC) на Хонконг даде условни позволения на трима мениджъри на активи да стартират издаването на спот фондове, за Биткойн и Етериум (ETF).

Въпреки това Ерик Балчунас, ETF анализатор на Bloomberg, смекчи ентусиазма, обвързван с неотдавнашното утвърждение на тези ETF в Хонконг.

В неотдавнашна полемика за пазара на ETF в Хонконг Балчунас изрази песимизъм във връзка с мащаба на въздействието на неотдавнашното утвърждение.

Противно на необятно публикуваните упования за приток на към $25 милиарда в ETF, Балчунас счита, че действителността може да се окаже незадоволителна. Той допуска, че тези фондове може да се борят да привлекат даже $500 милиона приток.

Предпазливата прогноза на Балчунас се основава на няколко фактора. Той посочи относително дребния размер на пазара на ETF в Хонконг в съпоставяне със Съединени американски щати. Освен това той уточни, че утвърдените в Хонконг ETF може да не са налични за елементарните вложители на дребно в Китай.

Освен това Балчунас акцентира разликата в мащаба на компаниите за ETF в Хонконг и техните сътрудници в Съединените щати, като образец за това са ръководените активи на BlackRock в размер на $10 трилиона. Той разиска и структурите на таксите, като предвижда, че те евентуално ще варират сред 1-2 %, което е относително по-високо от таксите на пазара в Съединени американски щати.

Балчунас акцентира на ликвидността на екосистемата в Хонконг, като предвижда, че при ETF-ите може да се следят необятни спредове и премийни отстъпки. В умозаключение той предизвести да не се вършат паралели сред пазарите на ETF в други страни и постоянния пейзаж в Съединени американски щати.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР