Комисията по правни въпроси в Европейския парламент отказа да свали

...
Комисията по правни въпроси в Европейския парламент отказа да свали
Коментари Харесай

Комисията по правни въпроси на ЕП отказа да свали имунитета на Елена Йончева

Комисията по правни въпроси в Европейския парламент отхвърли да смъкна имунитета на евродепутатката от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Елена Йончева, предава БНР.

Очаква се решението да бъде гласувано в пленарна зала сред 14-и и 17 февруари.
Йончева: България губи 11 милиарда евро годишно от корупция и пропуснати изгоди
Всички имат вяра, че новото българско държавно управление ще има силата да докара промените до дъно. Това съобщи евродепутатът Елена Йончева п...
Прочети повече
Сред причините, които членовете на комисията показват за решението си, е изказванието на Йончева, че правната процедура против нея цели да навреди на политическата ѝ активност, както и на активността ѝ на евродепутат.

„ Елена Йончева е член на комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи, където постоянно взема думата против политиците на власт в страната си и подлага на критика неналичието на деяние против корупцията по високите етажи на властта “, показват евродепутатите и допълват, че процедурата против нея е почнала след сигнал на двама депутати, които са нейни политически съперници.

Българската прокуратура изпрати настояването до Европарламента за събаряне на имунитета на Йончева през 2019 година поради обвиняване в пране на пари от банкрутиралата КТБ.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР