Комисията по отбрана преодоля президентското вето върху международните договори за

...
Комисията по отбрана преодоля президентското вето върху международните договори за
Коментари Харесай

Извънредна новина от парламента за ветото на президента върху сделката за F-16

Комисията по защита преодоля президентското несъгласие върху интернационалните контракти за F-16 блок 70. Това се случи на изключително съвещание на комисията, която е водеща по ратификацията и точно тя би трябвало да прегледа ветото на президента.

„ За “ повторното приемане на ратификацията на договорите гласоподаваха 13 народни представители, „ срещу “ – 7 и „ въздържали се “ – 0, с което те бяха признати още веднъж, а ветото преодоляно.

Проектите на интернационалните контракти бяха утвърдени на първо и второ четене от 44-то Народно заседание на 19 юли 2019 година след близо 8-часов спор.

Сред претекстовете на президента са, че е липсва публично единодушие по тематиката, както и че ратификацията е трябвало да измине цялостния път по Конституция и да бъде прегледана и призната на две гласувания в обособени съвещания на Народното събрание.

Съгласно Правилника за организацията и активността на Народното събрание Народното събрание приема наново закона с болшинство повече от половината от всички народни представители, което значи, че ветото е преодоляно.

Окончателното решение ще бъде взето от пленарна зала.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР