Комисията по Наредба №11 в Общински съвет - Плевен, за

...
Комисията по Наредба №11 в Общински съвет - Плевен, за
Коментари Харесай

Комисията за почетните граждани подкрепи предложения за четирима нови почетни граждани на Плевен

Комисията по Наредба №11 в Общински съвет - Плевен, за почитане със званието „ Почетен жител на Община Плевен “ поддържа с цялостно болшинство предложенията за почитане с почетното звание на четирима именити плевенчани: Ваня Делийска - основател и живописен началник на хор „ Звъника “; Максим Горанов - музикант и композитор; проф. доктор Константин Койчев, д.м.н. – който е измежду създателите на Медицински университет - Плевен; и Васил Копчев - преподавател и държавник, основател на Националния поход „ По стъпките на Апостола “. И четирите решения бяха гласувани и признати на съвещание на Комисията на 20 април 2023 година, свикано от ръководителя на локалния парламент и ръководител на Комисията Мартин Митев.



Предложението за почитане на Ваня Делийска със званието „ Почетен жител на Община Плевен “ е импортирано в деловодството на Общински съвет - Плевен от кмета на Общината Георг Спартански.

Предложението за почитане на Максим Горанов със званието „ Почетен жител на Община Плевен “ е импортирано в деловодството на Общински съвет - Плевен от 38 общински съветници от състава на локалния парламент. Предложението е подкрепено и от Плевенската филхармония.

Предложението за почитане на проф. доктор Константин Койчев, д.м.н. със званието „ Почетен жител на Община Плевен “ е импортирано в деловодството на Общински съвет - Плевен от Националният съвет на БЧК и е подкрепено от Академичния съвет на Медицински университет - Плевен.

Предложението за почитане на Васил Копчев е импортирано от Общинският комитет и Сдружение " Васил Левски " в Плевен. От страна на вносителите на съвещанието на комисията в четвъртък участваха персонално доктор Галина Цветкова – ръководител на общинския комитет, и Свилен Стойчев - началник на клуб " Млади възрожденци ".

Съгласно общинската Наредба №11, на съображение признатите от Комисията решения към този момент са направени и писмените оферти за съвещанието на Общинския съвет, планувано за 27 април. Те ще бъдат импортирани от ръководителя Мартин Митев, като за приемането им в Общинския съвет са нужни гласовете на две трети от общия брой на общинските съветници.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР