Комисията по лицензирането и надзора на медиите в Германия (ZAK)

...
Комисията по лицензирането и надзора на медиите в Германия (ZAK)
Коментари Харесай

Забраниха ТВ Russia Today в Германия

Комисията по лицензирането и надзора на медиите в Германия (ZAK) забрани излъчването на финансирания от Кремъл ефирен канал RT DE (Russia Today Deutschland), заяви Дойче веле. От комисията акцентират, че медията няма нужния лиценз за лъчение според Закона за рационализация на ситуацията на медиите в Германия.

Решението на медийния орган планува възбрана за лъчение посредством сателит и онлайн, както и посредством приложението " RT News ". " Телевизионният канал RT DE не може да се базира на никое друго законно европейско позволение ", се споделя още в решението на ZAK.

Отбелязва се, че съветската страна даже не е кандидатствала за лиценз в Германия. Това ще разгневи Русия Ог комисията показват, че юридическата отговорност за предаваното съдръжание за немскоезичната стратегия на телевизионния канал се носи от основаната в Берлин компания RT DE Productions GmbH.

От своя страна шефовете на RT и RT DE Productions настояват, че компанията не е виновна и че RT DE е основан в Москва. Главният редактор на RT Маргарита Симонян разяснява, че RT DE няма да спре излъчването. Държавната съветска медия, която е посочена като пропагандатор на пропагандата на Кремъл, счита да апелира решението на регулатора в съда.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР