Комисията по култура и духовно развитие към Общински съвет –

...
Комисията по култура и духовно развитие към Общински съвет –
Коментари Харесай

Нови цени на входните такси за варненски музеи и забележителности

Комисията по просвета и духовно развиване към Общински съвет – Варна утвърди актуализация на входните такси за варненски музеи и забележителности, научи Moreto.net

С към 20 % растеж обаче ще има при цените в Градска художествнеа изложба. Ръководството там вкарва смесен билет за посещаване на галерията и на филиала й. Стойността ще е 4 лв., а за деца над 6 годни 2 лв..

В Регионалния исторически музей визитата на археологическата експозиция за възрастен ще коства 10 лв., до 6-годишна възраст - гратис, за учащи 3 лв., а за студент 5 лв.. За хората с увреждания сумата е 3 лв.. Причината е, че за трудноподвижните гости достъпът до експозициите на двата етажа се реализира чрез асансьор и инвалидни рампи, а тяхната употреба е обвързвана с абонаментни такси за поддръжка.

Учащите ще заплащат по 3 лв. и за вход във всички останали обекти на РИМ. Освен за „ Малки римски терми “, където таксата за всички е 2 лв..

Посещението в отделите на РИМ за възрастни коства 5 лв..

Разглеждането на образователната експозиция към отдел „ Археология “ може да бъде прегледана от всички възрастови групи против 3 лв..

Завишение на входните билети следва и за събитията от Международния музикален фестивал „ Варненско лято “ – цените ще бъдат 8, 10, 15, 20 и 50 лева според от бранша, мястото и залата. За възпитаници, студенти, пенсионери и хора с увреждания билетът, който до момента беше 2 лева, става 5 лева.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР