Комисията по градоустройство към Столичния общински съвет днес за трети

...
Комисията по градоустройство към Столичния общински съвет днес за трети
Коментари Харесай

Инвеститор прави трети опит да получи разрешение за 77-метрова сграда в София

Комисията по градоустройство към Столичния общински съвет през днешния ден за трети път ще прегледа настояването за делене на имот до бул. " България ", което да разреши построяването на постройка с височина до 77 метра. Комисията към този момент на два пъти не одобри настояването - за пръв път в края на април, и за втори преди две седмици.

Искането е за смяна на устройствения проект, с която парцелът да бъде разграничен на три. Така вложителят от " България билдинг " ще може да се употребява от член в закона, въз основата на който беше утвърдена " Парадайс тауър ", както и доста други високи здания в центъра на София.

Основната причина настояването да не беше признато на двете съвещания на комисията бе, че някои от общинските съветници имат подозрения дали парцелът попада в зоната на третичен градски център, където няма ограничаване за височината на застрояване. Според тях парцелът е в жилищна зона, в която ограничаването на височината е 20 метра.

На съвещанието в края на юни вложителите от " България билдинг " показаха мнения от Съюза на архитектите в България и общинското дружество " Софпроект ", от които е бил направен общия организационен проект, с който са избрани зоните за застрояване. Според тези мнения теренът попада в третичния градски център. На това гласоподаване предлагането не бе признато, тъй като го поддържаха единствено петима от присъстващите 10 общински съветници, като двама бяха срещу, а трима се въздържаха.

Дружеството " България билдинг " е благосъстоятелност на Георги Василев, демонстрира информация в Търговския указател. Василев е и мажоритарен акционер в сдружението " Джи пи груп ". Двете сдружения са регистрирани на еднакъв адрес на бул. " Черни връх ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР