Комисията по финанси на Столичната община прие програмата за строителство

...
Комисията по финанси на Столичната община прие програмата за строителство
Коментари Харесай

София чака 67 нови детски градини до края на 2023 г.

Комисията по финанси на Столичната община одобри програмата за строителство на детски градини в интервала от 2021 до 2023 година. За три години се възнамерява построяването на 67 напълно нови детски градини. Очаква се програмата за трите години да реши наболелия проблем с липса тук-там в яслите и детските градини в София.

Не доближават над 6600 места, най-вече в яслените групи за деца от 1 до 3 години. Според наставнически организации изчезналите места са доста повече, тъй като са оповестени свободни такива в отдалечени региони, които не са комфортни за родителите. Затова и програмата залага на строителството точно в проблематични региони като " Витоша ", " Манастирски ливади ", " Кръстова вада ", " Малинова котловина ".

За 2021 е планувано построяването на 12 нови детски градини и преустрояване на още 4, за 2022 се планува строителството на 31 нови градини, а през 2023 още 24.

Освен това е заложено и строителството на 27 спомагателни обекта, като 7 терена към този момент са планувани за отчуждаване, а за 10 текат градоустройствени процедури.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР