Комисията по етика на Камарата на представителите току-що публикува доклад

...
Комисията по етика на Камарата на представителите току-що публикува доклад
Коментари Харесай

Комисията по етика на Камарата на представителите току-що публикува осъдителен доклад за Джордж Сантос, който констатира, че той „донесе сериозна дискредитация на Камарата на представителите“.

Комисията по нравственос на Камарата на представителите преди малко разгласява отчет за своето следствие против Джордж Сантос.

< p> Това може да провокира още едно изпитание за изпъждане на обвинявания конгресмен.

Ето какво написа в отчета, който комисията преди малко разгласява.

Комисията по нравственос на Камарата на представителите най-сетне разгласява отчет за своите месеци -дълго следствие против републиканския представител Джордж Сантос от Ню Йорк в четвъртък сутринта.

Там има доста неща.

„ Поведението на представителя Сантос заслужава публично наказание и е под достолепието на офиса и донесе сериозна дискредитация на Камарата ", заявява комисията в изказване, съпътстващо отчета.

Кратък отчет от 8 страници, обобщаващ констатациите на комисията, декларира, че обхванатият от кавги конгресмен е имал:

Съзнателно е предиздвикал предизборния си комитет да подаде погрешни или непълни отчети до Федералната изборна комисия.

Използвал е средства за акцията за персонални цели.

Съзнателно е нарушил Етиката в Правителствен акт посредством неговите заявления за финансова информация.

Ангажиран с друго лъжливо държание.

Комитетът също разгласява доста по-дълъг отчет, формиран от проверяваща подкомисия (ISC), дружно със стотици страници спомагателни доказателства.

Комисията сподели също, че Сантос значително е отказал да се ангажира с комисията, в това число отвод да подаде документално изказване в отговор на обвиняванията за държанието си, отвод да даде документи и отвод да свидетелства под клетва.

„ Въпреки че представителят Сантос твърди, както посредством юрист пред ISC, по този начин и пред медиите, че ще сътрудничи изцяло при прегледа на ISC, това беше още една неистина “, гласи отчетът на ISC.

ISC също по този начин сподели, че е отказал да призове Сантос частично, тъй като неговите показания „ биха имали ниска доказателствена стойност поради приетата му процедура на разкрасяване. “

Разследването дълго време висеше над полемики за бъдещето на обвинявания конгресмен в тялото, като висши републиканци настояват, че не би било подходящо да се изключи Сантос или да се упорства за оставката му, без да се даде задоволително време на комисията, с цел да разгласява констатациите си.

Камарата към този момент организира две гласувания за изключването Сантос, в това число старания, ръководени от демократите през май и ръководени от републиканците старания по-рано този месец. И двете старания се провалиха частично заради угриженост по отношение на надлежния развой от страна на членовете на двете партии.

Публикуването на отчета може да провокира трето изпитание за изпъждане на Сантос, който позорно излъга за по-голямата част от предишното си, преди да бъде определен в Конгреса през 2022 година

Въпреки че предизвестява, че не желае да съди авансово отчета, конгресменът Антъни Д'Еспозито – един от първокурсниците в Ню Йорк републиканци, които са настоявани за изключване – сподели пред Business Insider във вторник, че той продължава да се интересува от изритането на сътрудника си от Конгреса, макар причините за подобаващ развой от страна на сътрудниците му.

„ Ако има опция да се сътвори казус, ние не поддържаме лъжливите измамници в Камарата на представителите, мисля, че това е много добър казус “, сподели Д'Еспозито.

Отделно, Сантос е упрекнат по 23 федерални обвинявания, в това число машинация, кражба на идентичност, пране на пари и други закононарушения. Той не би трябвало да бъде изправен пред съда до есента на 2024 година, след първичните избори на републиканците и единствено седмици преди общите избори.

Ето отчета от 8 страници, който Етиката на Камарата на представителите Освободен от комитета:

< strong> И ето по-дългия отчет от 56 страници от проверяващата подкомисия:

Прочетете истинската публикация в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР