Комисията по енергетика и климат ще изслуша Александър Александров -

...
Комисията по енергетика и климат ще изслуша Александър Александров -
Коментари Харесай

Депутатите ще изслушат министър Живков за ситуацията около изграждането на нова ядрена мощност

Комисията по енергетика и климат ще изслуша Александър Александров - изпълнителен шеф на „ Топлофикация София “ ЕАД, Асен Личев - длъжностен министър на околната среда и водите, Андрей Живков - длъжностен министър на енергетиката, Иван Иванов-председател на КЕВР и Виктор Станчев-изпълнителен шеф на „ ЧЕЗ-Електроразпределение България “ АД.

Изслушването ще бъде по отношение на следствията от отнетото сложно позволение на „ Топлофикация София “ ЕАД и проекта за дейности за попречване на евентуална енергийна рецесия в столицата през идния отоплителен сезон, напомня БНР.

Като точка 2 на комисията е записано разискване на Проект за решение за приемане на Процедурни правила за изискванията и реда за предложение на претенденти за ръководител и член на Комисията за енергийно и водно контролиране, показване и обществено обявяване на документите и чуване на претендентите в Комисията по енергетика и климат, както и процедурата за избор от Народното събрание.

В трета точка от комисията ще бъде изслушан Андрей Живков - длъжностен министър на енергетиката, на тематика метод за изясняване статуса на търга за нова нуклеарна мощ и други разновидности за създаване на нови нуклеарни мощности.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР