Комисията по бюджетен контрол в Европейския парламент ще заседава в

...
Комисията по бюджетен контрол в Европейския парламент ще заседава в
Коментари Харесай

Комисия в ЕП свиква заседание заради санкционираните българи по ``Магнитски`` |

Комисията по бюджетен надзор в Европейския парламент ще заседава в понеделник (12 юли) поради глобите, наложени от Съединени американски щати на българи, всред които Делян Пеевски и Васил Божков, съобщи БНР.

Членовете на комисията ще обсъдят усвояването на европейски средства в България. Предстои чуване и на представители на Комисията от отделите земеделие и районни действия и от Службата за битка с измамите ОЛАФ.

От Европарламента уточника, че този спор е естествена процедура за Комисията. В множеството случаи това не довежда до спор в пленарна зала, отчет или задача в страна членка, само че в тази ситуация още не може да се планува какво следва. 

Доклади по данни на Европейска комисия за идното съвещание показват, че страната ни губи 1,2 милиарда евро от данъчни измами, банкрути и несъстоятелности през 2018 г.  

Тази сума е по-малка спрямо предходните 4 години. ОЛАФ са засекли нередности по 1126 случая сред 2015 и 2019 г. 

През 2019 година са направени инспекции на 6 случая по подозрения за измами в земеделието и един по средствата за доближаване на стойност над 685 000 евро. Проверени са и случаи на други нередности за 13,9 милиона евро. 

Цитирани са и данни от отчет на Центъра за проучване на демокрацията, съгласно които измамите с европейски средства у нас се правят оценка на 70-300 милиона евро. 

За интервала 2014-2020 година те са били от 500 милиона до 1,78 милиарда евро.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР