Комисията по „Архитектура, строителство, организация и развитие на територията на

...
Комисията по „Архитектура, строителство, организация и развитие на територията на
Коментари Харесай

Определиха как да се стори на „Св. Св. Константин и Елена”

Комисията по „ Архитектура, строителство, организация и развиване на територията на общината и обитаемоте места “ към Общинския съвет на Варна е разгледал окончателния план за обстоен организационен проект (ПУП) на к.к. „ Св. Св. Константин и Елена “. Планът обгръща територията сред к.к. „ Слънчев ден “, Черно море, резиденция „ Евксиноград “ и пътя Варна – „ Златни пясъци “.

В комплекса ще могат да се строят здания с височина до 15 метра кота корниз, което е пет етажа. Плътността на застрояване ще е до 30%, а коефициентът на активност – 1.5. Това се отнася за към една трета от площите в курорта. В останалите 70% оптимално допустимите височини ще бъдат 10 и 7.5 м (два или три етажа), с компактност на застрояване надлежно 30 и 20%.

Предвидено е създаване както на ваканционни обекти, по този начин и на жилища за непрекъснато обитаване. Местата с висока растителност няма да има застрояване, а териториите с скъпи дървета ще бъдат непокътнати е записано в новия проект на курорта. Той ще има и яхтено пристанище, подводен ресторант, неестествен остров с най-вече защитна функционалност. „ Това е едно доста съществено оборудване, изискващо огромни изследвания. То най-много ще защищава от абразия, атракция ще са единствено 20% от него “, споделя основният проектант на Варна Виктор Бузев.

Какво се предлага в „ Св. Св. Константин и Елена”

Над 350 парцела са обект на продажба все още в курорта, сочи информация в най-големия уебсайт за недвижими парцели imot.bg. От тях близо 250 са ваканционни жилища. Стойностите при този тип парцели стартират от 32 000 EUR, като против тази сума купувачът получава обзаведен едностаен апартамент с разгъната застроена повърхност от 34 кв.м. Имотът е ситуиран в комплекс от затворен вид, който предлага SPA център, ресторант, лоби бар, бистро с тераса, открит и закрит басейн с натурален минерален извор, детски басейн, детски ъгъл, мини зоопарк, 2 конферентни зали, две мултифункционални спортни площадки за тенис корт, волейбол, футбол и баскетбол. Сред най-скъпите парцели е тристаен апартамент с повърхност 121 кв.м и цена 309 600 EUR. Имотът се намира в нова приключена през 2016 година постройка с необикновен аспект към морето. Разполага с открит басейн единствено за притежателите на жилища, красиво озеленен и аранжиран парк, 24-часова защита. Открит и закрит паркинг за коли.
Апартаментите се продават без обзавеждане, с довършителни работи от най-голям клас.

Едва 30-тина са предложенията за покупка на имоти. Цените стартират от 33 000 EUR за имот под 1 декар наоколо до хотел „ Геолог” и стигат до 1 млн. EUR за ъглов терен от близо 4 декара ситуиран на основния път сред Варна и курорта „ Златни пясъци”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР