Комисията на ООН изрази загриженост в петък, че мексиканското правителство

...
Комисията на ООН изрази загриженост в петък, че мексиканското правителство
Коментари Харесай

ООН загрижена за отвличанията в Мексико

Комисията на Организация на обединените нации изрази угриженост в петък, че мексиканското държавно управление не е приело нейните рекомендации , ориентирани към попречване на изгубвания в латиноамериканската страна, съобщи " Ройтерс ".

" Със угриженост означаваме, че някои от рекомендациите, отправени от Комисията против насилствените изгубвания към Мексико през 2015 и 2018 година, към момента чакат да бъдат изпълнени ", сподели пред кореспонденти Кармен Вила, член на комисията.

Тя добави, че по време на пандемията на ковид се следи сензитивно нарастване на изгубванията на деца, юноши и дами в Мексико.
 Мексико е най-смъртоносната страна в света за публицистите през 2020 година
Мексико е най-смъртоносната страна в света за публицистите през 2020 година

Девет публицисти са убити в Мексико през 2020 година

Сред рекомендациите, които към момента не са изпълнени, сподели Вила, са битка с безнаказаността и справяне с главните аргументи за рецесията с изгубването в Мексико.

По публични данни сега в Мексико има 95 121 изчезнали лица. Не е ясно какъв брой от тези случаи съставляват насилствени изгубвания, което значи, че са осъществени от държавни органи или групи, настоящи с публична поддръжка.

В отговор държавното управление на Мексико съобщи, че има " обилни провокации " в битката с насилствените изгубвания и обещ а да работи с комисията за прогрес в напъните за следствие на случаи и търсене на изчезнали хора.

В момента Мексико е на второ място след Ирак, като страната с максимален брой незабавни дейности, показани на Организацията на обединените народи, предпазен механизъм за случаи на принудително изгубване.
 Пореден всеобщ гроб в Мексико
Пореден всеобщ гроб в Мексико

Най-вероятно жертви на наркокартелите

Един от най-бруталните случаи на изгубвания е от преди шест години, когато изчезнаха 43 студенти от лицей. Неразрешеният случай провокира необятно публично неодобрение в Мексико.

се разкриват всяка година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР