Комисията, която бе създадена с цел да разследва скандалната сделка

...
Комисията, която бе създадена с цел да разследва скандалната сделка
Коментари Харесай

НАПЪЛНО ОЧАКВАНО! Временната комисия за скандалната сделка с ЧЕЗ не свърши нищо, депутатите от ГЕРБ в опит да прикрият факти, уличаващи Борисов

Комисията, която бе основана за да проверява скандалната договорка с ЧЕЗ, предстоящо и евентуално изцяло съзнателно не свърши нищо.

Депутатите от особено основаната краткотрайна комисия още веднъж не се схванаха за заключенията от личната си работа. От ГЕРБ и Движение за права и свободи ще одобряват заключителния отчет с изключително мнение, заяви кореспондент на Българска национална телевизия.

Според ГЕРБ не е редно да се приема решение министъра на енергетиката да дефинира критерии, на които би трябвало да дава отговор купувачите на ЧЕЗ.

На всичкото от горната страна депутати от ГЕРБ Валентин Николов и Димитър Лазаров пробваха да отстранен от отчета на краткотрайната комисия за договорката за активите на ЧЕЗ две от констатациите, които съгласно тях уличавават премиера Бойко Борисов в неистина.

Първата констатациия е обвързвана с изказване на Борисов от 27 февруари 2018 година, че не е осведомен с развиването на процесите по придобиване на ЧЕЗ, което не регистрира "регулярните информации, предоставяни от службите за сигурност на държавното управление и други способени институции за желанията на ЧЕЗ и диалозите, водени с евентуални купувачи.

Втората констатация е за "твърдението на министър-председателя и на министъра на финансите, че не са водени диалози за закупуване на ЧЕЗ от страна на българската страна ". Според изразеното в документа, това "влиза в директно несъгласие с уверението от страна на ЧЕЗ, че на всички български държавни управления от 2013 година до момента е предлагано да закупят сдружението ".

Двамата депутати предложиха тези текстове да отпаднат, само че предлагането беше отхвърлено с гласовете на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и "Воля ". В резултат на това те взеха решение да подпишат с изключително мнение отчета на краткотрайната комисия, управлявана от Жельо Бойчев.

Преди два дни Бойчев пък разгласи, че в действителност комисията не може да има верни изводи поради неналичието на информация. Такава им била отказана от ЧЕЗ, купувача "Инерком " и Българската банка за възобновяване и развиване. Демек, националните избраници и този път нищо не свършиха. А изгодите не са за гласоподавателите, а за Гинка Върбакова и сие.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР