Комисията да противодействие на корупцията води проверка за имотното състояние

...
Комисията да противодействие на корупцията води проверка за имотното състояние
Коментари Харесай

КПКОНПИ проверява Бойко Рашков: В декларацията с 19-те имота и 12-те тоалетни нямало всичко

Комисията да противопоставяне на корупцията води инспекция за имотното положение на вътрешния министър Бойко Рашков. Това стана ясно по време на излушването на Сотир Цацаров в Народното събрание.

На въпрос на ГЕРБ за парцелите на вътрешния министър, Цацаров изясни,  че във финалната декларация не са били отразени притежавани влогове и недвижими парцели. „ Да, удостоверявам, че такава инспекция против господин Рашков има “, сподели ръководителят на КПКОНПИ.

Цацаров съобщи, че инспекцията против Рашков касае няколко следващи недекларирания на условия. „ На първо място е имало непосочване в декларацията при инспекцията, която е направена, на всички влогове, които той и брачната половинка му имат. Имало е информация за налични средства във влогове, която е открита при инспекцията и която не е попадала в декларацията “, добави Цацаров.

След това имало подаване на последваща декларация, при която не са били отразени притежавани недвижими парцели. След това Рашков е подал декларацията си със забавяне, което също е съображение за започване на инспекция.

„ Проверката съществува заради непосочване на имущество и заради неподаване на декларация в период “, заключи шефът на КПКОНПИ.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР