Комисия за защита на конкуренцията разширява обхвата на проучването за

...
Комисия за защита на конкуренцията разширява обхвата на проучването за
Коментари Харесай

КЗК разширява обхвата на проверките за нелоялни търговски практики

Комисия за защита на конкуренцията уголемява обсега на изследването за нелоялни търговски практики от страна на огромните хранителни вериги при доставката на селскостопански и хранителни артикули.

Обхватът се уголемява във връзка с цените на продуктите като се изискват спомагателни данни от производители и снабдители.

Установиха стотици нарушавания и нелоялни търговски практики при храните

Целта на изследването е събирането на доказателства по отношение на държанието на огромните търговски вериги в връзките им с техните снабдители.

По-конкретно сходно държание би могло да се показва в непозволеното налагане на такси, отстъпки и други търговски условия, които са в ущърб на доставчиците и водят до понижение на доставните цени, от една страна.

От друга страна, следва да се откри дали това се отразява при образуването на крайните цени към потребителите или изгодите от наложените условия остават единствено за комерсиалните вериги, и още повече дали цените на дребно даже се усилват.

В случай че от събраните информация и доказателства зародят основателни подозрения за осъществени нарушавания на Закон за защита на конкуренцията, Комисия за защита на конкуренцията ще се самосезира, с цел да глоби и приключи непозволените дейности.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР