Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

КПКОНПИ: Всички са чисти в Апартаментгейт

Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) не е открила нарушавания при инспекциите против Цветан Цветанов, министър Николина Ангелкова, някогашния зам.-министър на младежта и спорта Ваня Колева, някогашния зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов по абсурда " Апартаментгейт ".

Това оказва се от решенията на комисията, оповестени на нейния уебсайт. Всички решения приключват със заключението, че не се открива спор на ползи. Най-дълго - 13 страници - е решението за сменените жилища на Цветан Цветанов, с които той си купува прословутото жилище със личен асансьор в постройка на " Артекс " в кв. " Изток ". Заключението е, че той не е упражнявал пълномощия в служебно качество при договорката с парцелите.

Проверката на КПКОНПИ стартира след информация в медиите за купени под пазарните стойности парцели от хора във властта вследствие на хипотетична търговия с въздействие.

Въпреки заключенията на КПКОНПИ Цветан Цветанов, Ваня Колева, Цецка Цачева и Красимир Първанов се разделиха с постовете си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР