Комисия от Изпълнителна агенция Автомобилна администрация“ пристигна в пловдивската дирекция,

...
Комисия от Изпълнителна агенция Автомобилна администрация“ пристигна в пловдивската дирекция,
Коментари Харесай

Комисия от София проверява служителя на ДАИ, който свали номерата на “паяка“, вдигал колата му

Комисия от Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ дойде в пловдивската дирекция, с цел да ревизира скандалния случай, в който чиновник на  смъкна номерата на паяк на общинското дружество „ Паркиране и репатриране “ през вчерашния ден. Инспектор Гълъб Добрев влезнал на инспекция на наказателния паркинг на общинското дружество, откакто персоналната му кола била вдигната с паяк, защото бил спрял в нарушаване наоколо до централата на ДАИ. 
Прочетете още
Директорът на общинското дружество Нъшан Деркалестаниан съобщи пред  TrafficNews,  че е получил сигнал от чиновниците на наказателния паркинг, че чиновници на ДАИ са спрели един от паяците на общинското дружество и смъкват номерата му.

„ Когато отидох на място приказвах със чиновниците на ДАИ да ги попитам на какво съображение стопират паяка и му вършат инспекция. Оттам те споделиха, че тя е планувана и ревизират документите и положението на репатриращия автомобил. Обясниха ми, че паяка няма тахограф, както и лиценз за транспорт на товари “, изясни Деркалестаниан.  Служителят на ДАИ, който е писал акта е точно Гълъб Добрев. Кадрите от камерите демонстрират, че когато е бил да си вземе колата той е бил с униформа, а по време на инспекцията я свалил.

ДАИ-аджията вдигнал скандал на чиновниците, че му е вдигната колата, като и сипел закани. Когато си платил санкцията, той е лепнал фиша на стъклото на кабинката и си тръгнал. 20 минути по-късно той е изчакал паяка да излезе от паркинга и го спрял за въпросната инспекция. 

Част от описаните нарушавания са, че паякът не има тахограф, лиценз за транспорт на товари, липса пътен лист и товарителница.

Според адвокати, тонажът на паяка не изисква лиценз за транспорт на товари. ОТ Оперативна програма " Паркирани и репатриране " ще апелират формираните актове. 

Директорът на пловдивската дирекция на ИА " Автомобилна администрация "   Георги Видев съобщи за TrafficNews, че сега тече инспекция по случая и информация ще бъде подавана от пресцентъра на Изпълнителната организация. Той обаче посочи, че инспекцията не е била разпоредена от него, а е била " инцидентна ". 

Репортер на уеб страницата се обърна и към някогашният шеф на ДАИ Йордан Арабаджиев, който съобщи, че от по този начин изнесената информация става дума за превишаване на правата и корист със служебно състояние от страна на инспектора. " Да се смесват служебните задължения с персонални взаимоотношения е извънредно порочна процедура. В администрацията работят извънредно честни и виновни хора и сходни дейности уронват престижа на цялата дирекция. Този чиновник е работил безусловно субективно, превишавайки правата си " съобщи Арабаджиев. 

Според чиновници на организацията, Добрев е бил наказван и преди. 

TrafficNews продължава да следи случая и ще ви осведоми за резултатите от инспекцията.  

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР