Комисарят по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и

...
Комисарят по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и
Коментари Харесай

Еврокомисар Илиана Иванова е на посещение у нас

Комисарят по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова е на посещаване в България. В понеделник, 29 януари, комисар Иванова ще открие информативен ден на Европейския съвет по нововъведения, на който ще бъдат показани направленията на програмата и методите за поддръжка на иноваторите и откривателите в областта на дълбоките технологии (Deep Tech). Експерти от ЕСИ ще показват на участниците в събитието практическа информация за сполучливо кандидатстване, а бенефициери ще споделят своя опит.

Европейската комисия сложи началото на ЕСИ през март 2021 година като профилирано звено в програмата " Хоризонт Европа “ за създаване и разширение на авангардни нововъведения с бюджет от над 10 милиарда евро за интервала 2021—2027 година Фондът на Европейския съвет по нововъведенията, основан през юни 2020 година, е основна самодейност на Европейската комисия за осъществяване на директни финансови и квазикапиталови вложения в размер от 500 000 до 15 млн. евро в капитала на новосъздадени предприятия и на МСП от всички браншове във всички страни от Европейски Съюз, които са с огромно влияние.

В събитието по самодейност на министъра на нововъведенията и растежа Милена Стойчева ще вземат участие европейският комисар по нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова и заместник-министърът на образованието и науката проф. Генка Петрова. Ще бъдат показани другите посоки на стратегия " Хоризонт Европа " и опциите за поддръжка на иноваторите и откривателите в дълбоките технологии. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР