Комисар Димитър Кошов, заместник-началник на Криминална полиция, е участвал в

...
Комисар Димитър Кошов, заместник-началник на Криминална полиция, е участвал в
Коментари Харесай

Комисар, участвал в акцията срещу Зайков, с нови подробности за последните мигове на Звяра от Костенец

Комисар Димитър Кошов, заместник-началник на " Криминална полиция ", е взел участие в акцията против Стоян Зайков, именуван още Звяра от Костенец поради убийството, което извърши над Милена Шишкова.

``
реклама

" Колегите са създали всичко допустимо той да бъде арестуван жив. Насочили са се към него при забелязването на 29 май вечерта. При слизането им от служебния автомобил той е създал изстрел към тях, след което те са произвели предупредителни изстрели към небето и са му отправили предизвестия да остави оръжието и да се съобщи. След това подадоха сигнал към щаба, насочихме всички профилирани и тактически екипи натам. Аз бях също там. На място установихме, че е създаден още един изстрел и при пречистване на територията открихме натрупа на Зайков, до него намерихме неговото ловно оръжие. То имаше някои дребни операции, които променяха размера му. Вероятно самоделно направено. Така наречената " надцевка " с изрязана цев и отстранен приклад. Размерът е доста понижен. Най-вероятно го е направил самичък, тъй като събрахме данни, че е разбирал от тези неща. Прострелял се е в горната част на тялото, в гърдите. Аутопсията ще каже тъкмо къде са огнестрелните рани ", каза той в утринния блок на БТВ.

" Всичко се развива за 3-4-5 минути. Срещу него не е стреляно, а единствено във въздуха. Той е стрелял по тях. Призовали са го изрично да се съобщи, само че той не е извършил командата им и е решил да отнеме живота си. Защо се е самоубил - можем да търсим отговора в психологическия му портрет. Той е бил с извънредно високо его и самокритика за себе си. Негови близки и познати бяха безапелационни, че той не би се предал, подобен е бил още от дребен. Когато е правил и преди противозаконни неща, изобщо не се е покайвал. Местни ловджии и планинари споделяха с нас, че можем да се приготвяме гоненицата и криеницата да продължат до началото на зимата. Толкова е бил добър в укриването на тази територия. Един-два пъти бяхме покрай него. Но знаете, че географското разположение на Костенец е такова, че той се намира сред две планини - Ихтиманската част на Средна гора и Северния скат на Рила, тъй че територията е извънредно сложна за претършуване ", разяснява Кошов.

" Реално видяно имахме 2-3 дни по-засилено полицейско наличие, поради обстоятелството, че получихме информация, че се намира в скатовете на Средна гора. Впоследствие го редуцирахме и променихме тактиката ни на деяние, като задачата ни беше да му моделираме държанието по метод, по който да го насочим към място, в което ще е по-лесно за нас да правим задържането. Всички данни сочеха, че той е там. Придобихме информация, че се придвижда заран рано и вечер., че се движи по дерета, корита на реки и в такава околност го засякохме ", приключи комисарят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР