Комисар Дарин Димитров - директор на Регионалната дирекция по пожарна

...
Комисар Дарин Димитров - директор на Регионалната дирекция по пожарна
Коментари Харесай

За мисията да спасяваш живот - говори пожарникарът на годината комисар Димитров

Комисар Дарин Димитров - шеф на Регионалната дирекция по пожарна сигурност и отбрана на популацията в Добрич, бе определен за пожарникар на годината. Пред " Денят стартира " той описа за това какво е да подлагаш на риск личния си живот, с цел да помагаш на други.

" Всяко едно самопризнание е значимо, макар че признанието на хората и това, което се вижда в техните очи, е доста по-голямо от която и да е било материална премия. Все отново една такава премия от управлението на министерството значи за всеки един от нас и нашите сътрудници, че трудът ни се вижда и основава задоволеност ", сподели той.



През 27-те си години професионален опит комисар Димитров доста пъти е ставал очевидец на безмълвна признателност от хората и това е нещо, което остава с него за цялостен живот.

" В моя живот и кариера има четири незабравими години, в които са се случвали огромни или други спешни обстановки, които са необикновени за нашата специалност ", изясни той.



Една такава нетипична обстановка е " Вера Су " - тогава пожарникарите имаха тежката задача да изтеглят екипажа от кораба, до момента в който морето бушува.

" Ние нямаме пълномощия за деяние на морската акватория. Когато ни привлякоха като работа за деяние, за нас това беше голямо предизвикателство. Трябваше да използван всичко научено през годините в една по-непозната обстановка. В началото бяхме доста обезпокоени, като ни сложиха задача да евакуираме екипажа - имахме транспортен съд, за който не се знаеше дали ще резервира местоположението си или ще се отмести ", описа комисар Димитров.

Друга рискова обстановка е била наводнението в Добрич през 2014 година - тогава пожарникари от други области са се притекли на помощ на сътрудниците си и хората в Добрич.

" Три месеца по-късно бях в една банка. Една жена излезе и попита: " Вие ли сте началникът на пожарната в Добрич? " Първоначално по тона останах обезпокоен, тъй като мислех, че нещо неприятно ще ми бъде обявено. Жената сподели: " Искам да благодаря на вас и на момчетата от Пловдив, които бяха в моя дом " - и цитира имената им. В същото време от опашката се обадиха и други хора, които загатваха имената на сътрудници - не от Добрич, а от други области. Хората помнят имената на чиновниците, които са им помогнали. Такива моменти остават незабравими, това е най-голямото самопризнание за един пожарникар ", показа комисар Димитров.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР