Комерсиален квантов компютър без грешки обеща да изгради Google за

...
Комерсиален квантов компютър без грешки обеща да изгради Google за
Коментари Харесай

Google обеща „полезен“ квантов компютър без грешки


Комерсиален квантов компютър без неточности даде обещание да построи Гугъл за едно десетилетие
(снимка: Google)

Гугъл показа тази седмица новия си кампус Quantum AI в Санта Барбара, Калифорния, където инженери и учени ще работят върху първия комерсиален квантов компютър на компанията – само че това евентуално ще отнеме десетилетие.

В новия кампус са ситуирани „ квантов център за данни “, лаборатории за квантово хардуерно проучване и лични уреди за произвеждане на чипове за квантовия процесор на интернет компанията, заяви.

„ Гугъл се стреми в границите на десетилетие да построи потребен квантов компютър без неточности. Това ще форсира решенията на някои от най-належащите проблеми в света като да вземем за пример устойчивата сила и понижението на излъчванията за изхранване на възходящото население на света, постигането на нови научни открития “, споделят от компанията в.
още по тематиката
Що се касае до софтуера, в новия кампус има библиотека Cirq Python за усъвършенстване на квантови схеми и пускане на този код на квантови компютри и квантови симулатори, както и библиотека OpenFermion за компилиране на квантови логаритми и TensorFlow Quantum – библиотека за квантово машинно образование.

Гугъл започва своята лаборатория Quantum AI през 2014 година като съдействие с изследователския център на НАСА Ames, Асоциацията за галактически проучвания на университетите (USRA) и Калифорнийския университет в Санта Барбара (UCSB).

Новият квантов център за данни на Гугъл в Санта Барбара
(снимка: Google)

Джеф Дийн, старши вицепрезидент на Гугъл Research and Health, съобщи пред CNET, че Гугъл би трябвало да построи кюбит за поправяне на неточности в границите на две години. са квантовият еквивалент на битовете, показани като единици и нули в класическите цифрови компютри; само че кюбитите могат да имат суперпозиция – положения, при което единицата съставлява и двете позиции по едно и също време.

Кюбитите обаче са нестабилни, по тази причина Гугъл работи върху технология за промяна на грешките, с цел да разреши на да работят по-дълго и надеждно. „ Надяваме се, че през идващите година или две ще можем да демонстрираме кюбит за поправяне на грешки”, съобщи Дийн пред CNET.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР