Коментирайки изказването на украинския посланик в Белград Владимир Толкач, че

...
Коментирайки изказването на украинския посланик в Белград Владимир Толкач, че
Коментари Харесай

Вучич към украинския посланик: Няма да позволим и на много по-силните да се намесват в делата ни

Коментирайки изявлението на украинския дипломат в Белград Владимир Толкач, че Косово и Украйна не могат да се съпоставят, президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи, че е склонен с тази теза, само че по друга причина от това, което счита украинският дипломат, оповестява " Политика ".

След изявлението на украинския дипломат, че за Украйна е доста мъчно да разбере решението на Сърбия да не постанова наказания на Русия, Вучич означи, че в случай че задграничните дипломати считат, че е време да окажат нахален напън върху Белград, те са избрали неверния миг.

" Искам да проучвам добре това изказване. Но в случай че те считат, че ще вършат в Сърбия това, което вършат в други страни, че ще упражняват безочлив и нахален напън по поръчка на трета страна, тогава мога да им кажа, че са избрали неверната страна, защото ние няма да създадем това, както действаме по отношение на страни, които са доста по-силни ", съобщи още Вучич.

" Никога не сме признали отнемането на части от територията на Украйна, нито референдумите, а нещо не си припомням те, през 1999 година, да са се скъсали да ни изпращат помощ, нито са спрели полети до Виена, Рим или други градове или на тези страни, които са взели участие в нападението против СР Югославия, тъй че тези да ги приказват на някой различен ", сподели Вучич.

" Нашето състояние е официално, материално, юридически чисто като сълза, тъй че никой не може да ни каже нищо ", разяснява Вучич.

Вучич добави, че би желал някой да му изясни - съгласно кой интернационален юридически акт е осъществена експанзията против Сърбия, съгласно какво решение на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и съгласно чие решение те имат право да не се подчиняват на Резолюцията 1244, който е неразделна част от Хартата на Организация на обединените нации.

" Ние я следваме и по тази причина пазиме териториалната целокупност на Украйна, само че добре, в случай че имат някакви искания, добре е да се знае това. Те ще получат по-подробни отговори ", съобщи Вучич, който в понеделник в Будапеща беседва с министър председателите на Унгария и Австрия Виктор Орбан и Карл Нехамер.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР