Коментираме личната отговорност и недоверието на гражданите в добрите намерение

...
Коментираме личната отговорност и недоверието на гражданите в добрите намерение
Коментари Харесай

Зелената сделка и справедливостта – най-добре говорят добрите примери


Коментираме персоналната отговорност и недоверието на жителите в положителните желание на притежаващите власт, както и за какво правилото на Том Сойер в разясняването на пакта работи по-добре от заканите за бъдещи катаклизми.

Участници:
Доц. Владимир Зиновиев - шеф на Научноизследователския център по енергиен бизнес и инфраструктура в Университета за национално и международно стопанство
Румен Карамихалев - представител на едно от първите в Европа предприятия за безвъглеродна стомана
Апостол Дянков - началник на стратегия " Климат и сила " във WWF България
Милена Статева - лекар по социология, обществен психолог, част от екипа на платформата " Климатека "
Джоузеф Стиглиц - притежател на Нобелова премия за стопанска система, професор в Университета Колумбия, основен икономист на Института " Рузвелт " (записът е възложен от италианското Radio 24)
Луска Богатай - професор във факултета по биотехнология в Университета в Любляна (записът е възложен от словенското национално радио RTVS)

В този подкаст търсим положителните информационни пътища, по които посланията и задачите на Зелената договорка да доближат да жителите, с цел да ги убедят, че тя е обективна за всички. Разказваме в резюме подтекста - по какъв начин се е стигнало до такава степен, че има потребност от цели и незабавни дейности и по какъв начин климатичната индиферентност в Европа през 2050 година ще спомогне за преодоляването на климатичните промени - дружно с представители на академичната общественост и неправителствения бранш.



Показваме един добър образец в един от най-трудните за декарбонизация браншове - стоманодобивната промишленост, и по какъв начин могат да бъдат понижени излъчванията в целия развой на добива. Коментираме персоналната отговорност и недоверието на жителите в положителните желание на тези, у които е властта, и в тяхната посветеност на стопанска система, основана на зелените правила. Интересен е коментарът на един Нобелов лауреат, възложен ни от партньорското Radio 24 в Италия - Джоузеф Стиглиц.

Защо правилото на Том Сойер в разясняването на Зелената договорка работи по-добре от заканите за бъдещи катаклизми и какво съставлява планът за налично и живописно пояснение на зелената тактика ИкоЕко? - споделя Румен Карамихалев.

Каква е ролята на кръговата стопанска система и на правилото на шерването, това споделя една професорка от университета в Любляна - Луска Богатай, с помощта на сътрудниците ни от Словенското радио, а финалът е за персоналния образец, който демонстрира, че да живееш с по-малък отпечатък е освен допустимо, само че и стопански рентабилно.



Подкастите от поредицата " Green Deal " са наличие, предоставено от, която се състои от 13 водещи медийни оператори в Европейския съюз. Съдържанието е продуцирано от БНР и доближава до вас с помощта на партньорството с Dir.bg. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР