Коментарите на Еманюел Макрон, в които той призова съюзниците на

...
Коментарите на Еманюел Макрон, в които той призова съюзниците на
Коментари Харесай

Писториус критикува призива на Макрон към съюзниците да не бъдат страхливци

Коментарите на Еманюел Макрон, в които той прикани съдружниците на Украйна " да не бъдат страхливци ", не оказват помощ за решаването на проблемите на Украйна на място, съобщи немският министър на защитата Борис Писториус, представен от Агенция Франс Прес.

" Не се нуждаем от полемики за това дали имаме повече или по-малко храброст ", сподели той на конференция в Стокхолм дружно с шведския си сътрудник Пал Йонсон.

" Това в действителност не оказва помощ за решаването на проблемите, които имаме, когато става въпрос за оказване на допустимо най-голяма помощ на Украйна ", добави той.

Френският президент пое отговорността за това, че е призовал за " стратегически скок напред ", като е повдигнал въпроса за опцията за изпращане на западни войски в Украйна, предупреждавайки против " духа на провалянето, който дебне Запада ".

Макрон също по този начин съобщи, че Европа навлиза в миг, " когато не би трябвало да бъдем страхливци ", като предизвестие към западните си съдружници.

Министърът на защитата на Швеция съобщи, че е " значимо да запазим нашето единение " в поддръжка на Украйна.

Германия и Швеция подписаха писмо за планове за усилване на военното си съдействие, изключително в региона на образованието и ученията. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР