Коментарът на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен

...
Коментарът на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен
Коментари Харесай

Унгария отговори остро на Урсула фон дер Лайен

Коментарът на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по-рано през днешния ден, че е обезпокоена за ситуацията в Унгария, е " характерен образец " за " политически двойни стандарти ". Това разяснява унгарският държавен секретар Золтан Ковач във видеоклип, оповестява " Политико ".

Междувременно държавното управление на Унгария посочи, че е изцяло според с изказването на 13 страни членки на Европейския съюз, оповестено през вчерашния ден, че " даже в тези предизвикателни времена би трябвало да отстояваме и пазиме полезностите на свободата, демокрацията, върховенството на закона и зачитането на правата на индивида ".
 Премиерът на Гърция упрекна Унгария в
Премиерът на Гърция упрекна Унгария в " властнически опортюнизъм "

Настоява да се ръководи демократично

Вчера 13 страни от Европейски Съюз излязоха със взаимно изказване, призоваващо изключителните ограничения по отношение на ковид да бъдат краткотрайни и в сходство с правилата на върховенството на закона, откакто Народното събрание на Унгария в понеделник реши да разреши на държавното управление на министър-председателя Виктор Орбан да се ръководи с укази, без да слага краен период.

" Ние надълбоко съжаляваме, че това изказване не беше отворено за всички страни членки да се причислят. Тези полезности, на които се основава Европейският съюз, са общи за всички нас ", се акцентира в изказването на унгарското държавно управление, без да обръща внимание на въпроса за периода на изключителните ограничения.

Тези полезности " не би трябвало да се употребяват за основаване на разделения, изключително във време, когато Европейският съюз има огромна потребност от единение и взаимност ", продължа изказването.
 Германия настоя всички страни в Европейски Съюз да съблюдават върховенството на закона
Германия настоя всички страни в Европейски Съюз да съблюдават върховенството на закона

Критика като най-малко към Орбан и Унгария

Унгария " постоянно се е застъпвала за еднакъв обзор на главните полезности на Европейския съюз, който обгръща всички страни членки въз основа на справедливи критерии и равно отнасяне ".

А " относителен разбор на другите подходи на страните членки към изключителни ограничения може да бъде предмет на това упражнение, когато най-тежките дни на рецесията към този момент са зад тила ни ", упорстват унгарските управляващи.

Трите прибалтийски страни (Латвия, Естония и Литва) и Словакия, които не подписаха вчерашното изказване, през днешния ден също показаха мощна поддръжка за наблюдаване на върховенството на закона по време на пандемията.
 Демокрацията в Унгария под карантина: Виктор Орбан получи власт за безсрочно ръководство с укази
Демокрацията в Унгария под карантина: Виктор Орбан получи власт за безсрочно ръководство с укази

Законодателството е остро подложено на критика от унгарската съпротива,
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР