Коментарът на Байдън идва само ден, след като държавният секретар

...
Коментарът на Байдън идва само ден, след като държавният секретар
Коментари Харесай

Байдън нарече Си Дзинпин диктатор frognews.bg

Коментарът на Байдън идва единствено ден, откакто държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен се срещна със Си Дзинпин в Пекин. Разговорите бяха ориентирани към облекчение на напрежението сред двете суперсили. Изводите на Пекин и Вашингтон от срещата изглеждаха позитивни - Си съобщи, че е реализиран прочут прогрес, а Блинкен уточни, че Съединени американски щати и Китай са отворени за повече диалози. 

Поводът за острото определение на Байдън стана абсурдът със сваления балон над Съединени американски щати. Според американския държаник силите на Вашингтон са свалили този балон " с два вагона, цялостни с шпионско съоръжение ", за които обаче Си Дзинпин не е бил осведомен. 

" Това е огромен позор за диктаторите - когато не знаят какво се случва ", съобщи Байдън. 

Посещението на Антъни Блинкен в Пекин беше първата аудиенция на върховен посланик в Китай от съвсем 5 години насам. То възобнови връзките на високо равнище сред двете страни. И Байдън, и Си го приветстваха като добре пристигнало развиване на връзките. Блинкен обаче даде да се разбере, че сред двете страни остават огромни разлики.

Вашингтон и Пекин от дълго време имат разногласия по редица въпроси, в това число търговията, човешките права и Тайван. Но връзките се утежниха изключително през последната година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР