Коментарът е на евродепутата от ЕНП Радан Кънев (ДСБ) пред

...
Коментарът е на евродепутата от ЕНП Радан Кънев (ДСБ) пред
Коментари Харесай

ДБ и ПП влизат в „приятелска, но реална конкуренция за гласове“

Коментарът е на евродепутата от ЕНП Радан Кънев (ДСБ) пред Националното радио.

 

Според него от Политическа партия сме чули „ малко по-популистки послания “ по отношение на „ Газпром “.

 

„ Евтин и сигурен газ от Русия не може да има. Всеки газ в сегашната рецесия е безценен, само че съветският, за разлика от другите, с изключение на безценен, е и доста нерешителен “, уверен е той.

 

Кънев е „ засегнат и покъртен какъв брой доста публични лица, като се стартира от служебното държавно управление и се стигне до сякаш прозападните партии ГЕРБ и Движение за права и свободи без съмнение излизат пред медиите и повтарят лъжите на съветската агитация, повтарят гледната точка на „ Газпром “, повтарят лъжата, че „ Газпром “ може да ни осъди, откакто едностранно наруши контракта си “.

 

„ Арбитраж ще има и не може българско публично лице да вещае, че ще загубим този арбитраж “, посочи Радан Кънев. По думите му би трябвало да си върнем милиарди загуби, които съветската компания ни е предизвикала.

 

„ Като политически инструмент всяка мярка, която може да притисне Кремъл да постави завършек на войната, е добра мярка, включително и възбраната да се издават визи за съветски жители “, счита евродепутатът.

 

„ Пътуването в европейска страна не е човешко право. То е право на жителите на Европейски Съюз. За никоя друга страна това не е обезпечено. Това е една привилегия, която може да бъде дадена, може да бъде отнета “.

 

Кънев изрази мнение, че в тази ситуация „ Алексей Алчин “ българският съд е показал „ нужната юридическа и хуманна дълбочина “ и е взел „ вярното решение “, което е избавило „ един човешки живот и престижа на България в Европа “.

 

„ Случаят приключи добре, само че той сподели, че имаме казус, имаме риск. България не е единствената европейска страна, в която правораздаването постоянно е под въпрос и в която въздействието на съветските служби е значително “, добави Радан Кънев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР