Коментар във Фейсбук на д-р Аспарух Илиев, експерт по безопасност

...
Коментар във Фейсбук на д-р Аспарух Илиев, експерт по безопасност
Коментари Харесай

Време е враговете на ваксините да влязат в интензивните отделения


Коментар във Facebook на доктор Аспарух Илиев, специалист по сигурност на имунизациите, началник на лаборатория в Берн:

Време е българските лекари от интензивните Коронавирус отделения в страната да поканят всички водещи Коронавирус конспиратори, скептици и врагове на Коронавирус имунизациите да вземат камери и да посетят интензивните отделения и моргите, да документират и след това да приказват обществено по тематиката. Да се видят " празните " отделения и " изчезналите " заболели, нали по този начин? Тук като посетител би трябвало да влиза и Атанас Мангъров, чието Коронавирус поделение е за леки случаи и няма интензивни пациенти, би било от изгода да види по какъв начин се оправят сътрудниците непрекъснато с ужасни случаи, които той комфортно не помни.

С риск да стана скучен (обвиниха ме, че към тъмен и песимист, давам обещание скоро да пусна пост с дребни котета и цветя), само че онкологичните интервенции на двама познати в Германия са отсрочени с един месец заради претоварване на лечебните заведения с неимунизирани Коронавирус пациенти. Всяко закъснение води до повишен риск от затруднения и придвижване на заболяването. Именно това би трябвало да предотвратим в претрупаната българска система, тъй като през вчерашния ден още 113 души са умряли от COVID-19. При 100 000 естествена смъртност още 50 000 са добавени за една година - 1% от българското население е умряло без потребност.

Много ми се желае да живеем без заболявания и потребност от опазване на здравето, по опция и постоянно, само че животът е малко по-различен и не пита. Колкото повече се пазим и оказваме помощ взаимно, толкоз по-хубаво ще се любуваме на любовта и щастието. Обичайте се, казвайте си го, виждайте и се радвайте на всеки, който ви е безценен. Нека създадем живота по-лек и благополучен, с малко разсъдък и внимание, не се изисква въобще доста.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР