Коментар на Владислав Апостолов за предаването Политически НЕкоректно по програма

...
Коментар на Владислав Апостолов за предаването Политически НЕкоректно по програма
Коментари Харесай

Културни войни с Владислав Апостолов: Демокрация, но само ако гласувате за нашите хора

Коментар на Владислав Апостолов за предаването " Политически НЕкоректно " по стратегия " Хоризонт " на БНР

Глобалните корпоративни медии ескалират своето подозрително старание да лишават думите от голяма важност, да трансформират ясни термини и изречения в еластични оръдия на своята все по-екстремна агитация. Сториха го с до неотдавна толкоз ясни неща като „ мъж “, „ жена “, „ пол “, „ семейство “ „ расизъм “, „ цензура “, „ нация “.

Сега на медийната мушка е обичаната им думичка - „ народна власт “. Корпоративните левиатани на демократичния режим я изтърбушват в действително време с канонада от безумни на пръв взор изявления, в които идните по целия свят през тази година парламентарни и президентски избори са опаковани като „ опасност за демокрацията “ във все по-прозрачните пропагандни артикули на добре познатите ни осведомителни машини за произвеждане и разпространяване на публичен консенсус.

Журналистическият ръкав на сегашния американски режим - „ The Atlantic “, разгласява материал със заглавие - „ Много хора ще гласоподават тази година. Това не значи, че демокрацията ще оцелее “. Изданието на загниващите елити добавя: „ Диктатори и даже гласоподаватели могат да трансфорат изборите в кух театър “.

А по този начин, да си дойдем на думата. Първо - кои са диктаторите. Тези, които каже „ The Atlantic ", доста ясно. Второ, виновността за евентуално неподходящите изборни резултати в Европа и Съединени американски щати авансово се хвърля към този момент и върху безпросветните гласуващи маси. Неблагоприятни за пишещите в „ The Atlantic “ и техните господари, несъмнено. Как може въобще да се позволяват до урните хора, които не са съгласни с публицистичната линия на корпоративно-прогресивно издание? Това да не ви е народна власт... Най-добре да махнем демокрацията в името на... „ демокрацията “!

Ето тук изпъкват несъгласията на тази пропагандна акция против задаващите се голям брой вотове, измежду които и ужасно значимите избори за Европейски парламент през юни и за американски президент през ноември. Демокрацията е показана като някакво приказно и нереално богатство без наличие, само че самите хора са сложени под съмнение. Ясно дестилиране на спора елити против нации.

Елитите желаят монопол върху смислите, договарят концесия на смисъла. Взели са думата народна власт, направили са неописуеми блудства с нея, трансформирали са я в ключова дума за своето олигархично ръководство, упражнявано към този момент в открит фронт против ползите и благополучието на множеството естествени, работещи мъже и дами в Европа и Северна Америка. И тук приказваме за нова годишна продукция елити, скверно синтезирани от анти-меритократичните практики за попълване на квоти и партийно смирение на всяко равнище във значимите институции, организации и корпорации.

Скандалът с плагиатството на към този момент някогашната президентка на Харвард Клодин Гей беше единствено едно увещание за тежките процеси на разяждане в сменената западна архитектура на ръководство. С други думи, проведени групи от най-посредствените и некомпетентни, само че надъхани, апаратчици употребяват наследената от предни генерации медийна мощност на влиятелните осведомителни издания, с цел да посочат и преследват своя зложелател - нас. Аз, вие, съвсем всички, които познавате.

Нормални хора по цялото земно кълбо, отказващи да се поклонят пред върлата циничност на политическите си прослойки и смятащи, че най-малко с демократично гласоподаване може да опитат да трансформират салдото на силите в своя изгода и в интерес на простите, само че неуместни към този момент истини. Но в този момент даже това сякаш изконно електорално право се узурпира и трансформира в оръжие.

„ Внимавайте по какъв начин гласувате “, съскат медиите. Нали не желаеме да нараним възприятията на полово-флуидната редакторка на западно демократично издание с лилава коса, халка в носа, татуировки по врата и тапия по „ джендър науки и медии “ от влиятелен университет в „ Бръшляновата лига “? Естествено, че тя и нейните тежко невротични нюзруум-колеги на диета от антидепресанти, здравна марихуана и онлайн порнография би трябвало да диктуват на естествените хора по какъв начин да гласоподават. Поне по този начин си го показват.

Ето го „ Политико “ с настоящо заглавие: „ Демокрацията е в заплаха в годината, цялостна с избори “. Абе, приятели от „ Политико “, а по кое време няма да е в заплаха - като няма избори ли? Или треперите, че политиците, на които служите, са застрашени от разумното човешко омерзение и отчаяние? Ако неправилни и неуместни за вас водачи бяха застрашени от идващи избори евентуално щяхте да крещите истерично какъв брой значимо е да има избор след избор. Но вероятността „ ваш “ президент или министър председател да падне след законна процедура ви изпълва с скотски боязън и ви кара да пищите за диктатори и неприятни гласоподаватели в „ годината на рисковите избори “.

Видяхме забавни феномени на локално равнище напоследък. В един миг нямаше нищо по-важно и свещено от стартирането на бюлетини. Докато дойдат „ наште хора “. Дойдоха, настаниха се, сглобиха се и ето в този момент даже вероятността за нови избори е рискова за.... дааа, познахте, за демокрацията!

Ето ги и „ Блумбърг “ - „ 2024 е годината на изборите и това е опасност за демокрацията “. Едно към едно. Пак питаме – какво тъкмо значи народна власт в това изречение? Презрението на корпоративните световни медии към средностатистическите жители на Съединени американски щати и Европа към този момент не може да се скрие.

Крие се обаче тяхното предпочитание за цялостно послушание на по този начин наречения „ елементарен човек “. Крие се под думичката „ народна власт “, станала бърсалка за окаляния ботуш на бюрократичния режим.

Това единствено може да ни убеди, че всяко гласоподаване, което изпраща ледени тръпки по наведения гръбнак на световните медии, си коства.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР