Коментар на популярния писател, сценарист, драматург и тв водещ Иво

...
Коментар на популярния писател, сценарист, драматург и тв водещ Иво
Коментари Харесай

Иво Сиромахов: Пропорционалната избирателна система ви дава точно онези депутати, за които не искате да гласувате

Коментар на известния публицист, сценарист, драматург и тв водещ Иво Сиромахов. Той е притежател на „ Наградата за дебют в региона на изкуствата “ през 1995 година Водещ е на „ Шоуто на Слави ” по тв 7/8. Споделям  важни мнения от мрежата тук, тъй като са обществени и да могат повече хора да ги прочетат.

Тежка дивотия е, че изборният закон разрешава на претендентите за депутати да се запишат в две листи.

И Бай Кандидат взема решение да се яви от Силистра и Благоевград. За по-сигурничко по този начин. Ако не го щат на едното място, да се промъкне от другото. А той в никакъв случай до момента не е стъпвал и в двете. Ама кво му пука. Партийните му господари са го пратили там.

Той взе участие в изборите, с цел да лъже хората.

И Бай Кандидат почва да лъже силистренците, че ще работи за тях толкоз жарко, колкото лъже благоевградчаните, че ще работи за тях.

Разбира се, нито те му имат вяра, нито той си има вяра. Щото гласоподавателите знаят, че може партийните му господари да го откажат да става Бай Депутат, а да пратят вместо него в Народното събрание някой от послушните мишоци, които го следват в листата.

Така и гласоподавателят е излъган, и Бай Кандидат си е изгубил времето и заживели дълго и щастливо.

Това е хубостта на пропорционалната изборна система, другари. Тя ви дава тъкмо тези депутати, за които не желаете да гласувате.

Ама кой ви пита.

Заглавието е на редактора
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР