Коментар на журналиста Виктория Георгиева по повод предвидената за 8

...
Коментар на журналиста Виктория Георгиева по повод предвидената за 8
Коментари Харесай

Журналист за тpaнc модели по картини на Майстора: Пошлост, финансирана от държавата

Коментар на журналиста Виктория Георгиева във връзка плануванаъа за 8 март галерия „ Другите българки “ - транс фотосесия по картини на Владимир Димитров-Майстора.

"Транссексуални пресъздават картините на Владимир Димитров - Майстора...

Отношението към транс хората било като това към дамите в XIX век, по тази причина създателят Михаил Вучков решил да размени женските персонажи от картините на Майстора с транс дами. Тази долнопробност е финансирана от Национален фонд Култура с 10 000 лв., като в началото желаната сума била 20 000, тъй като били планувани разноски за кетъринг и така нататък

Според фонд "Култура ": "Сред мощните страни на плана са: маргинална тема; новаторско изразно средство; мощен медиен отзив за изложбата по телевизия, радио, онлайн и в печатни издания... "

Тази гротеска е планувана за 8 март. Нищо общо с картините на Майстора, от които прозира удивление и обич към българската жена. Повтарям - жена! Картините на Майстора посвоему са израз на най-красивото пояснение в обич, което българката е получавала. В тях физическата хубост се приближава до висотата на морала и полезностите на българската жена. Жена, морал, полезности...



От въпросните фотографии на Вучков, които той дори желал да се възприемат като картини, се виждат неодухотворени физиономии, омацани с тонове кит, силиконови или там каквито са грозно наподобяващите на маймунски гъз джуки, извънредно нарисувани вежди и фалш, фалш, фалш.

Продължаваме промяната! ", написа тя.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР