Комбинираната пазарна капитализация на двете най-големи стабилни монети, tether (USDT)

...
Комбинираната пазарна капитализация на двете най-големи стабилни монети, tether (USDT)
Коментари Харесай

Пазарната капитализация на двете най-големи стабилни монети започна да пада

Комбинираната пазарна капитализация на двете най-големи постоянни монети, tether (USDT) и USD Coin (USDC), стартира да пада още веднъж, знак, че количественото стягане в крипто финансовата система е обновено, сподели Morgan Stanley (MS) в проучвателен отчет, представен от Coindesk.

Спадът на пазарната капитализация на двете постоянни монети, който беше спрян в средата на август, се възобнови, се споделя в отчета. Пазарната капитализация в този момент е с към 10% по-ниска от пика си през април.

Наличността и търсенето на постоянни монети е знак за ликвидността на пазара на криптовалута и търсенето на ливъридж, сподели банката. Когато пазарната капитализация спадне, това е крипто еквивалент на количествено стягане. Стабилната монета е тип криптовалута, чиято стойност е обвързана с различен актив, като щатски $ или злато.

Банката отбелязва, че измененията в пазарната капитализация на USDC наподобява водят до цената на биткойн (BTC) с два месеца и споделя, че това може да се дължи на обстоятелството, че стейбълкойнът се употребява от крипто институции за взимане на заеми за закупуване на други монети.

Morgan Stanley споделя, че е видяла малко доказателства за наново струпване на ливъридж в екосистемата на децентрализираните финанси (DeFi). DeFi е общ термин, употребен за кредитиране, търговия и други финансови действия, осъществявани в блокчейн без потреблението на обичайни медиатори.

Крипто пазарът остава мощно радушен към упованията за стягане на централната банка, по-специално дейностите на Федералния запас на Съединени американски щати, прибавя Morgan Stanley.

Биткойнът, за разлика от фондовия пазар, е покрай рискова зона. При малко над 20 000 $ за монета, криптовалутата се движи малко над основната поддръжка от към 19 000 $, където купувачите преди този момент са се намесвали, с цел да изпратят цената по-високо.

Най-голямата криптовалута по пазарна стойност е намаляла с повече от 50% тази година и в последно време се намира в диапазона от към 19 000 до 25 000 $. Токенът се бори през последните месеци, защото Федералният запас увеличи лихвите и инфлацията остана упорита. Той се търгуваше за 21 480 $ към 9:03 сутринта нюйоркско време в сряда.*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на финансови активи на фондовите пазари.
Източник: infostock.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР