Комбинация от спускания по бързите води на река Струма с

...
Комбинация от спускания по бързите води на река Струма с
Коментари Харесай

Успешно развиват приключенския туризъм в Югозападна България

Комбинация от спускания по бързите води на река Струма с конна езда или маунтинбайк. Планински преходи през труднодостъпни върхове и живописни долини. Това са единствено дребна част от опциите, които се оферират като авантюристичен туризъм в Югозападна България.

Спускане по 100-метров тролей над река, разходка по въжена градина на 5 метра височина над земята и още доста позитивните страсти и положително въодушевление оферират в един от спортните клубове край река Струма.

Милена Младенова, инструктор: Въженият парк може да наподобява като детско развлечение, тъй като всички сме ги гледали тия неща, само че в случай че си го сложи като упоритост огромен човек да се качи горе и да мине всичките детайли, всеки може да се опитва, никой няма да успее.

Приключение, изпълнено с адреналин носи и каньонингът, проведен по планински реки.

Милена Младенова, инструктор: Каньонингът е втурване с въже по дребна, стръмна река, по която пешком няма по какъв начин да се пуснем, за това опъваме въжета по водопади, или по други труднодостъпни места.

За рисковите спортове и завършения няма възрастови ограничавания.

Величка Джумерска: На 62 година съм, за първи път в рискови условия се пущам. Това ми е подарък за рождения ми ден от сина ми и за това взех решение да се възползвам.

Димитър Джумерски: Ако цяла седмица работите, ви трябват най-малко два часа на въздух, малко адреналинче и след това сте рефрешнат за още една седмица.

Цените за другите занимания варират от 25 до 100 лв. на човек, а груповите визити се употребяват с отстъпки.
Източник Българска национална телевизия

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР